THC-olie

THC-olie van de gedoogde cannabisplant

THC-olie is een vorm van cannabisolie waarbij THC (tetrahydrocannabinol) de inhoudsstof is.

THC-olie in een capsuleIn tegenstelling tot CBD-hennepolie is verkoop van THC-olie illegaal. Vanwege het gedoogbeleid is het in Nederland wel mogelijk om THC-olie voor eigen gebruik te maken. U heeft dan volledig zelf de controle over de kwaliteit van de THC-olie. Hier vindt u een stap-voor-stap-uitleg hoe u op een veilige manier THC-olie maakt.

De essentie van het gedoogbeleid

Omdat softdrugs (hasj en wiet) minder schadelijk zijn voor de gezondheid dan harddrugs, gelden hiervoor soms andere regels.

Het Openbaar Ministerie personen niet als zij kleine hoeveelheden softdrugs bezitten. Het gaat hier om:
*maximaal 5 gram cannabis (hasj, wiet);
*maximaal 5 hennepplanten.

Veilige cannabisolie met THC kopen

Een veel gestelde vraag is: waar kan ik veilige THC-olie kopen? Een goede vraag, want dit kan lastig zijn. In onze webshop zal je in ieder geval géén THC-olie vinden, want wij mogen volgens de wet geen cannabisolie met THC verkopen. Tetrahydrocannabinol (THC) staat namelijk genoemd in de Opiumwet. In onze webshop vind je daarom alleen CBD-hennepoliën en CBD-producten.

Het grijze circuit

Wie het coffeeshopcircuit een beetje kent, zal zeker iemand vinden die onderhands THC-cannabisolie verkoopt. Echter de kwaliteit en veiligheid van deze THC-cannabisolie kan sterk verschillen. Over het algemeen is het daarom af te raden om THC-cannabisolie in het grijze circuit te kopen.

Dat gezegd hebbende, kunnen wij ons voorstellen dat jij toch voor deze weg kiest, als je de verkoper al jaren goed kent en hem of haar volledig vertrouwt. Als dat vertrouwen er niet 100% is, dan blijft het devies: Niet doen!

Als uitzondering op bovengenoemde stelregel, noemen wij de stichting Suver Nuver. Met de openlijke verkoop van THC-cannabisolie wil deze stichting namelijk een proefproces uitlokken. Daarom is voor Suver Nuver extra belangrijk dat de verkochte THC-cannabisolie absoluut veilig is.

Is THC-cannabisolie legaal?

De productie van THC-cannabisolie om aan anderen te verkopen is illegaal. Het kopen van THC-cannabisolie zonder recept is illegaal. Dit betekent dat als jij binnen het grijze circuit THC-cannabisolie koopt, dan overtreedt jij in principe de wet. De kans op arrestatie is klein, maar hij is natuurlijk wel aanwezig.

Het maken van THC-cannabisolie voor eigen gebruik valt onder het Nederlands gedoogbeleid. Hier loop je dus minder risico. Het is dan wel verstandig om de grondstof cannabis niet zelf te produceren, maar om deze in te kopen bij een erkende coffeeshop. Er zijn namelijk gevallen bekend van mensen die in de problemen zijn gekomen, omdat zij voor de eigen cannabisolie enkele plantjes teelden.

Zelf THC-cannabisolie maken

De beste optie om zelf THC-cannabisolie te maken. Jij hebt dan zelf de veiligheid in de hand. In onze webshop vind je de hulpmiddelen om zelf cannabisolie te maken.

Is gebruik THC-cannabisolie veilig?

Zolang jij goede THC-cannabisolie gebruikt die is gemaakt van zuivere cannabis, dan is het gebruik van THC-cannabisolie zeker veilig.

Wel bestaat bij het gebruik van THC-cannabisolie een klein risico op een high, maar dit risico is eenvoudig te minimaliseren. Het mooie aan THC-cannabisolie is namelijk dat je heel exact kunt bepalen hoeveel THC jouw lichaam binnenkrijgt. Dit doe je door een druppel meer of een druppel minder THC-cannabisolie in te nemen.

Wanneer je pas begint met THC-cannabisolie, dan weet jij nog niet hoeveel druppels jij kan verdragen voordat je een high krijgt. Daarom is ons advies om in het begin de cannabisolie met THC alleen in een veilige omgeving in te nemen, tot jij weet waar jouw grens ligt.