THC-thee

Zoals de naam al een beetje heeft verraden, is THC-thee een thee waarin de psychoactieve stof THC zit. THC is een stofje uit de cannabisplant, en zit ook in bijvoorbeeld een joint. Het is de stof waar mensen high of stoned van kunnen worden, omdat ze die ervaring prettig vinden. Of ze nemen maar een klein beetje, en genieten er op die manier van.

THC theeNiet iedereen vindt het prettig om te roken. Daarom is er THC-thee, zodat de gebruiker gewoon een thee kan drinken, en toch de effecten ondervindt die hij of zij graag wil ervaren. De high is misschien wat milder, maar de genoemde effecten houden wel juist langer aan.

Thee met THC is dus een makkelijke, originele manier om THC te gebruiken. Hieronder zullen wij uiteenzetten hoe u zelf thuis THC-thee kunt bereiden.

Zelf THC-thee bereiden

Het proces is gelukkig kinderlijk eenvoudig. Iedereen kan THC-thee zelf thuis maken. Het proces is alleen echt wel wat anders dan het maken van normale thee, dus er is wel wat uitleg voor nodig voordat u aan de slag gaat. Die zullen we hier dan ook geven. Allereerst moet de THC geëxtraheerd worden. Dit kunt u doen door de cannabistoppen die u heeft te koken.

Het is belangrijk om hierbij een vettige substantie te gebruiken zoals, boter of olie, en niet alleen water, omdat THC door water niet wordt opgenomen. En dus wel door zo’n vettige substantie. Op die manier kan de THC gewoon naar wens in de thee oplossen.

Wat u nodig heeft

 • 0,5 gram cannabistoppen
 • 1 theezakje
 • Een halve theelepel boter (of een andere vettige substantie)
 • 1,5 kopje water
 • En eventueel, voor de smaak: suiker of honing

Bereidingswijze

 1. U begint met het vermalen van de cannabistoppen. Haal de stammetjes ervanaf, die hoeft u niet te gebruiken.
 2. Mix de cannabistoppen vervolgens met de vettige substantie die u heeft gekozen, zoals boter. Het is belangrijk dat de cannabis helemaal wordt opgenomen door de vettige substantie.
 3. Maak het theezakje open en gooi het leeg in de mix van cannabis en vet. Het is mogelijk om de nieuwe mix daarna weer in het zakje te proppen, maar het is handiger om hiervoor een thee-ei te gebruiken.
 4. Breng water aan de kook, maar niet in een waterkoker. Gebruik hiervoor een sauspan.
 5. Laat het thee-ei, of het zakje, in het water zakken. Vervolgens laat u de pan 30 minuten zachtjes koken. (Mocht er een moment komen waarop er te weinig water in zit, dan kunt u weer wat water toevoegen.)
 6. Als de 30 minuten voorbij zijn, kunt u de thee even laten afkoelen tot de thee te drinken is. En klaar bent u.

THC thee makenDosering van de thee

Het is verstandig om met THC-thee rustig aan te doen. Gooi niet meteen hele glazen achterover. Begin met een klein beetje, bijvoorbeeld in de avond, en wacht vervolgens af wat de effecten zijn op uw lichaam en geest. Dan kunt u later eventueel de dosis verhogen.

Waarom THC-thee

Zoals al even genoemd is thee met THC vooral een aanrader voor mensen die liever niet roken. En eigenlijk zou iedereen daar natuurlijk naar moeten streven. Met thee valt u uw longen niet lastig. Ook het effect is daarom anders. De nadruk ligt meer op het lichaam.

Het is natuurlijk afhankelijk van de sterkte van de thee, maar veel gebruikers zijn zeer te spreken over deze lichamelijke ‘high’. De ervaring is volgens hen te vergelijken met het eten van edibles. Thee mét THC samengevat: weinig van de bijwerkingen die vervelend kunnen zijn van inhaleren, en veel van de voordelen van THC.