Legaal of verboden? Cannabisolie (CBD-olie) in Denemarken

De regels rondom cannabis verschillen per land. Ook in Denemarken geldt een eigen wetgeving. Wij hebben hier onderzoek naar gedaan. Zo kunnen we alle Nederlanders die weleens in Denemarken verblijven, vertellen in hoeverre CBD-olie daar legaal is. De belangrijkste regels hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Verandering in wetgeving

Het is goed dat u de Deense wetgeving nog eens heeft opgezocht, want in de afgelopen jaren is er veel veranderd. Een belangrijke omslag vond plaats in juli 2018. Tot die tijd werden alle producten die CBD – oftewel cannabidiol – bevatten, streng gecontroleerd. Voor zowel gebruikers als verkopers was dit lastig. Wie vóór juli 2018 CBD-olie wilde hebben, moest door allerlei hoepels springen en zelfs dan was het nog de vraag of het lukte.

Legale CBD-olie

Maar daar kwam verandering in. Vanaf juli 2018 besloot de Deense regering een uitzondering te maken voor CBD-producten die 0,2 procent of nog minder THC bevatten. Die werden niet meer streng gecontroleerd, nee, die waren legaal. En dat is vandaag de dag nog steeds het geval. Dit betekent dus dat deze CBD-producten zowel verkocht mogen worden als door gebruikers in bezit mogen zijn.

Regels omtrent voeding

Daar komen alleen wel enkele andere voorwaarden bij kijken. CBD-olie wordt gezien als voedingssupplement, en moet daarom voldoen aan de regels die zijn opgesteld door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid. Ook moet cannabisolie voldoen aan zowel het Medicinal Cannabis Pilot Program als de Medicines Act.

En nogmaals: de legale status geldt dus niet voor CBD-producten die boven die eerder genoemde 0,2 procent uitkomen. Oftewel: cannabisolie die meer dan 0,2 procent THC bevat, is in Denemarken verboden.

Conclusie

Samenvattend: alleen CBD-producten die minder dan 0,2 procent THC bevatten zijn toegestaan. Daarnaast moeten deze producten voldoen aan alle Deense en Europese regels omtrent medicijnen en voedingssupplementen.

Bent u woonachtig in Denemarken en wilt u onze CBD-producten bestellen? Wij verzenden onze producten graag naar uw huisadres. Orders groter dan 50 euro verzenden wij gratis.