Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €25 (NL) en €75 (EU)

THC-pleisters

THC pleister: de ultieme informatieve gids voor transdermale THC pleisters

Heeft u het nieuws al gehoord? Dankzij de THC pleisters kunt u uw dagelijkse dosis tetrahydrocannabinol (afgekort: THC) binnenkrijgen zonder dat u joints, waterpijpen, edibles, crèmes of THC olie nodig hebt. We weten dat het klinkt als sciencefiction, maar dat is het niet.

Eerst even dit. Wat is transdermaal? Dermaal (van derma – de huid) betekent betrekking hebbend op de huid. Bij het transdermale toedieningssysteem wordt de huid als toedieningsweg van een bepaalde werkzame stof gekozen. Het doel is om gedurende langere tijd kleine hoeveelheden van een werkzame stof af te geven aan de huid waardoor het vervolgens in het lichaam wordt opgenomen.

In feite bestaan ​​transdermale pleisters (ook bekend als transdermaal toedieningssysteem of TTS) al ruim 40 jaar. Al in 1979 keurde de FDA (Food and Drug Administration) een scopolamine-pleister goed voor reisziekte. Niet lang daarna keurde de FDA de nitroglycerine-pleister goed voor mensen met hartproblemen.

Andere transdermale pleisters volgden kort daarna. De bekendste TTS is de nicotinepleister die in 1991 werd geïntroduceerd om tabaksgebruikers te helpen stoppen met roken.

Met de legalisatie van medicinale en recreatieve cannabis in het begin van de 21e eeuw, was de volgende logische stap de THC pleister. Maar wat zijn THC pleisters? En hoe werken ze precies?

De experts van Cannabisolie.nl zullen die belangrijke vragen en vele andere hieronder beantwoorden. We zullen ook bespreken welke soorten het beste werken en het verschil uitleggen tussen een THC pleister en een THC crème.

Ten eerste is het echter essentieel dat u begrijpt wat u krijgt als u een THC pleister op uw huid aanbrengt.

Wat is THC?

THC pleister THC moleculeHet is moeilijk te geloven dat we deze vraag nog moeten beantwoorden. Ter wille van de zorgvuldigheid en de grondigheid – en voor degenen die de afgelopen jaren onder een steen hebben geleefd – gaan we het toch doen. ?

THC (of tetrahydrocannabinol) maakt deel uit van een groep chemische verbindingen die bekend staat als cannabinoïden. Cannabinoïden komen uitsluitend voor in de cannabisplant (soorten: indica, sativa en ruderalis) en zijn verantwoordelijk voor de talloze bewustzijnsverruimende en medicinale effecten.

Veel voorkomende cannabinoïden zijn:

CBG
CBN
CBD
THCA
THCV

THC is het meest bekend vanwege zijn vermogen om u high te maken, maar het kan ook worden gebruikt om gezondheidsproblemen te voorkomen of te behandelen.

In een later gedeelte zullen we bespreken of een THC pleister u high zal maken. Maar laten we eerst de THC pleister wat beter leren kennen.

Wat zijn THC pleisters?

Simpel gezegd, een THC pleister is een dun stukje plastic bedekt met kleefstof en doordrenkt met de cannabinoïde THC.

Vanwege de manier waarop ze werken, kunnen THC pleisters de hele dag of de hele nacht verlichting bieden aan mensen die lijden aan chronische problemen zoals slapeloosheid, pijn en angst.

Om deze verlichting te krijgen, brengt u de THC pleister eenvoudig aan op een deel van uw lichaam waar veel aders aanwezig zijn, zoals uw enkel, uw arm of de binnenkant van uw pols. Uw lichaamswarmte activeert de pleister en zorgt ervoor dat er een kleine hoeveelheid THC via uw huid en in uw bloedbaan vrijkomt.

We zullen straks ingaan op de details van hoe de THC pleister werkt. Nu gaan we de vraag beantwoorden waar iedereen aan denkt: word u high van een THC pleister?

Zal een THC pleister u high maken?

HighHet korte antwoord is nee. Van een THC pleister word u niet high, omdat uw lichaam de cannabinoïde (THC) langzaam gedurende een aantal uren opneemt in plaats van allemaal tegelijk (zoals bij het roken of dabben). Dit is geweldig nieuws voor degenen die de medicinale effecten van THC nodig hebben zonder de intense psychoactieve high.

Dus zoals u waarschijnlijk wel kunt raden, zijn THC pleisters niet voor degenen die op een wolkje willen zitten. In plaats daarvan zijn ze voor mensen met echte medische problemen die de genezende effecten van THC nodig hebben.

Voor de recreatieve gebruiker die af en toe van een lekkere high houdt, is de beste keuze nog steeds een sterke wietsoort en een filmpje op Netflix. Laat de pleisters achter voor degenen die ze nodig hebben, en probeer in plaats daarvan een Amnesia Haze of wat Northern Light.

Hoe werken transdermale THC pleisters?

Dan nu een stukje wetenschap, maar laat dat u niet afschrikken. THC pleisters bieden een unieke methode om de cannabinoïde THC af ​​te geven, en het is essentieel dat u begrijpt hoe ze werken.

Wanneer u een THC pleister op uw huid aanbrengt, stelt u automatisch een verschil in THC concentratie in. Dat betekent gewoon dat er op een bepaald punt (in de pleister) veel cannabinoïde (THC) zit, terwijl er op een ander punt (in uw huid) niet veel cannabinoïde (THC) zit.

Wanneer de warmte van uw huid de pleister activeert, begint de cannabinoïde (THC) zich in uw huid te verspreiden. Dit concept lijkt veel op het gieten van kokend water in een koffiemok en het op uw aanrecht laten staan.

Het hete water bevat veel warmte (100 graden Celcius), de atmosfeer eromheen niet. Door dit verschil (de gradiënt) verspreidt de warmte zich op natuurlijke wijze in de lucht eromheen.

Naarmate de THC verder in uw huid dringt, wordt het in uw bloedbaan opgenomen en naar uw hersenen en door uw lichaam getransporteerd. Het leuke van transdermale toediening is dat het uw longen, lever en maag omzeilt (plaatsen waar de cannabinoïde THC wordt gefilterd of afgebroken). Dat betekent dat u 100 procent van de medicinale waarde van THC binnenkrijgt.

Zijn alle THC pleisters hetzelfde?

Op het eerste gezicht lijkt de ene THC pleister op elke andere pleister. Maar laten we u verzekeren dat er aanzienlijke verschillen zijn. Het belangrijkste verschil zit hem in de manier waarop de pleister is opgebouwd. Hieronder volgt een uiteenzetting van elk.

Matrixpleisters

Matrix THC pleisterIn een matrixpleister wordt de THC ingebracht in de matrix (het raamwerk) van de pleister zelf (vaak in de kleefstof). Wanneer de kleefstof in contact komt met uw huid, begint de THC zich te verplaatsen van het gebied met de hogere concentratie naar het gebied met de lagere concentratie (zoals beschreven in het bovenstaande gedeelte).

De dosis THC die u krijgt, hangt af van de hoeveelheid cannabinoïde die in de matrix wordt vastgehouden en de grootte van de pleister (en het huidoppervlak dat deze bedekt).

Reservoirpleisters

Reservoir THC pleistersReservoirpleisters ontlenen hun naam aan het feit dat de THC – tromgeroffel graag – in een reservoir in de pleister zit. Het reservoir bevat een oplossing met daarin THC (meestal met een gel) en geeft het af via een snelheidsbepalend membraan tussen het reservoir, de kleefstof en uw huid.

Mensen gebruiken reservoirpleisters al bijna 40 jaar met succes. Bovendien bieden reservoirpleisters een betere controle over de afgiftesnelheden. Om deze redenen zijn velen van mening dat reservoirpleisters beter zijn dan matrixpleisters.

Wat zijn de voordelen van transdermale afgifte?

THC pleisters bieden een hele reeks voordelen ten opzichte van andere methoden voor cannabisgebruik. Hieronder volgen slechts enkele van de meest opvallende.

1. Verlichting voor het hele lichaam

Omdat de THC met een THC pleister direct in uw bloedbaan wordt opgenomen, kan transdermale toediening verlichting bieden voor het hele lichaam in plaats van alleen gerichte (bepaalde plek) verlichting.

2. Tijdafgifte

Bij transdermale toediening komt THC langzaam vrij over een aantal uren (gemiddeld vier tot zes). Dit staat in schril contrast met andere consumptiemethoden, die snel pieken en dan weer afnemen.

3. Specifieke cannabinoïde-opties

Transdermale pleisters maken het mogelijk om specifieke cannabinoïden af ​​te geven om specifieke problemen aan te pakken. Als u een joint rookt, krijgt u een hele mix van verschillende cannabinoïden. Met een THC pleister krijgt u alleen THC. Met een CBD pleister krijgt u alleen CBD. De medicinale effecten zullen dus sterker zijn.

4. Discreet

THC pleisters zijn waarschijnlijk de meest discrete consumptiemethode die momenteel op de markt is. U brengt de pleister eenvoudig aan op een deel van uw lichaam met veel aders, zoals uw arm of pols. Afhankelijk van hoe lang de pleister meegaat, is het geruime tijd niet nodig om nog een dosis toe te dienen.

Wat zijn de specifieke fysieke voordelen van de THC pleister?

Transdermale toediening is een zeer nuttige en effectieve manier om THC in uw systeem te krijgen. Maar wat zijn de specifieke fysieke voordelen waar u naar uitkijkt? We hebben ze hieronder vermeld.

Pijnstilling

Het belangrijkste fysieke voordeel van de THC pleister is pijnverlichting. Als u lijdt aan rugpijn, neuropathie of een andere chronische pijn, kan een THC pleister de oplossing zijn waarnaar u op zoek was.

Dat wil niet zeggen dat de THC die u via een pipetflesje, joint of waterpijp binnenkrijgt, de pijn ook niet zal verdoven. Het is alleen dat de pijnverlichting middels deze toedieningsvormen gepaard kan gaan met tal van andere fysieke ‘bijwerkingen’ zoals euforie, paniek en intense honger.

Dat brengt ons bij de andere fysieke voordelen van de THC patch.

1. Helder in het hoofd

Zoals gezegd is de THC pleister niet zo psychoactief als andere consumptiemethoden. U voelt misschien ietwat van de psychoactieve effecten, maar voor het grootste deel blijft u helder en productief.

2. Geen paranoia

Een van de negatieve effecten van het roken van een THC joint is paranoia. Dit is het gevoel dat u krijgt als u ervan overtuigd bent dat iedereen – en dan bedoelen we iedereen – erop uit is om u te pakken te krijgen.

Als u pijnverlichting nodig hebt maar toch aan het werk moet, kan dat gevoel dat de wereld toekijkt een grote belemmering zijn.

De langzame opname van de THC in een THC pleister houdt paranoia op afstand, zodat u uw dag zonder problemen kunt voortzetten.

3. Nauwkeurige dosering

THC edibles zijn een snelle, gemakkelijke en discrete manier om de THC die u nodig heeft binnen te krijgen, maar de dosering kan soms per edible verschillen.

De ene edible kan perfect werken, terwijl de volgende edible misschien niets anders doet dan uw taille vergroten.

Een THC pleister levert altijd een nauwkeurige dosis, elke keer weer. Dat kunt u echt niet zeggen over de meeste gebruikelijke manieren om THC in uw systeem te krijgen.

4. Gemakkelijk verlaging dosering

Als u eenmaal een joint heeft gerookt of een kopje wietthee hebt leeggedronken, kunt u de interactie van de THC met uw lichaam en hersenen niet meer stoppen. Afgezien van enkele behoorlijk drastische maatregelen, moet u de rit uitzitten tot het einde.

Mocht u zich na het opplakken van een THC pleister niet lekker voelen, dan trekt u simpelweg de THC pleister van uw huid.

5. Minder intense eetkicks

Een van de leuke bijwerkingen van THC is dat het de honger stimuleert. Dit is vooral handig voor mensen die te maken hebben met een ziekte en misselijkheid waardoor ze niet kunnen eten (gebrek aan calorieën kan een toch al slechte situatie verergeren).

Maar voor sommigen duwt THC in de hersenen de honger naar onbekend terrein. Dit wordt de eetkick genoemd en kan leiden tot een aantal interessante maaltijden. Een boterham met pindakaas, marshmallows en chocoladevlokken? Ja graag!

Met een THC-pleister is dat allemaal niet zo. U hebt misschien een beetje honger – alsof u al een paar uur niet meer hebt gegeten – maar u zult er niet van overtuigd zijn dat het een week geleden is dat u voor het laatst hebt gegeten.

Dus waarom maakt de THC in een THC pleister u precies een beetje hongerig maar niet extreem hongerig? Het antwoord bestaat uit drie delen.

De wetenschap achter de THC pleister en honger

EetkickDe vraag die we hier echt stellen is: “Waarom maakt THC u in de eerste plaats hongerig?” Simpel gezegd, THC maakt hongerig omdat:

-Het verhoogt uw reukvermogen en zorgt ervoor dat voedsel beter smaakt
-Het verhoogt uw verlangen naar koolhydraten (suiker)
-Het produceert ghreline

Zodat u voedsel van verderaf kunt ruiken, en u zult meer gemotiveerd zijn om dat voedsel te eten omdat u weet dat het goed zal smaken.

U zult ook een behoefte ervaren aan meer koolhydraten (suiker) in welke vorm u ze ook kunt krijgen.

En tot slot bootsen de cannabinoïden in uw THC pleister de endocannabinoïden in uw lichaam na (ja, uw lichaam maakt zijn eigen cannabinoïden aan). Die indringer-cannabinoïden (exogene cannabinoïden = THC) werken samen met de hypothalamus en zorgen ervoor dat deze ghreline produceert.

Ghreline is een hormoon dat de voedselinname stimuleert. Het hormoon wijst het lichaam erop dat het te weinig brandstof heeft. Te veel ghreline en u voelt zich uitgehongerd.

Dus zelfs als u net hebt gegeten, kan het nemen van een flinke dosis THC u het gevoel geven dat u ongeveer zeven maaltijden hebt overgeslagen. Maar er zit een addertje onder het gras in al deze wetenschap.

Dat lege gevoel houdt rechtstreeks verband met de hoeveelheid THC die u in uw systeem stopt. Met een THC joint of THC edible krijgt u in één keer een grote dosis. Dat zet die fysieke processen – geur, hunkering en ghreline – in een stroomversnelling. Dus uw honger gaat binnen enkele minuten van 0 naar 100.

Maar met een THC pleister is de hoeveelheid THC die u in uw systeem stopt klein en stabiel.

Het afbreken

We hebben veel technische onderwerpen aangeroerd, vooral omdat het te maken heeft met honger. Om u te helpen bij het verwerken van al die informatie, hebben we alles onderverdeeld in vier basisstappen:

1. U krijgt (van nature) honger nadat uw spijsvertering ghreline afgeeft. De ghreline signaleert uw hypothalamus om endocannabinoïden vrij te maken. Deze endocannabinoïden activeren op hun beurt het hongergevoel in uw lichaam. We zouden het als volgt kunnen illustreren: Ghreline → Hypothalamus → Endocannabinoïden → Honger

2. Cannabis bevat cannabinoïden (van de fytovariëteit = plantaardige cannabinoïden) die qua structuur vergelijkbaar zijn met de endocannabinoïden in uw lichaam.

3. Wanneer u cannabis in welke vorm dan ook consumeert, introduceert u VEEL cannabinoïden in uw hersenen.

4. Deze cannabinoïden bootsen de endocannabinoïden na die er al zijn en zetten elk neuron aan dat ze kunnen vinden. Dat maakt u hongerig. Welkom eetkick!

Maar nogmaals, het is essentieel dat we het punt herhalen dat THC pleisters cannabinoïden langzaam en stabiel afgeven, niet allemaal tegelijk. Die verminderde absorptie houdt het eetkickmonster op afstand en stelt u in staat normaal te functioneren.

Welke cannabissoorten werken het beste voor THC pleisters?

CannabissoortenBij het produceren van een THC patch gaat het niet zozeer om de specifieke cannabissoort, maar eerder om de puurheid van die soort. Pleisterfabrikanten isoleren THC door het plantmateriaal aan een bepaalde vorm van extractie te onderwerpen (bijvoorbeeld: Co2, alcohol, butaan, ijswater). Het extractieproces verwijdert de cannabinoïden (in dit geval THC), terpenen en trichomen uit de cannabisplant.

Hoe zuiverder de soort, hoe meer THC, terpenen en trichomen er beschikbaar zullen zijn voor gebruik in de pleister. Biologische marihuana is een van de puurste producten op de markt en biedt de beste grondstof voor transdermale pleisters. Zorg ervoor dat de pleister waarvan u gebruikt maakt 100 procent biologische cannabis bevat.

Is er een verschil tussen THC pleisters en topicals?

Veel mensen vragen zich af of er een verschil is tussen een THC pleister en een THC crème (bijvoorbeeld THC crème). Dat verschil is er.

Vanwege de manier waarop topicals worden gemaakt, penetreren ze alleen de eerste drie huidlagen en zijn ze eigenlijk alleen goed voor plekbehandeling. Dit komt doordat die bovenste huidlagen niet veel aderen hebben, waardoor de THC niet in uw bloedbaan wordt opgenomen.

Met THC pleisters bereikt de cannabinoïde uw bloedbaan en kan hij door uw hele lichaam circuleren. Zoals gezegd, geeft dit een effect op het hele lichaam in plaats van een lokaal effect.

Zijn THC pleisters ook voor u geschikt?

De enige manier om te weten of THC pleisters geschikt voor u zijn, is door ze eens te proberen. Er is echt geen nadeel, want van de pleisters wordt u niet high en ze hebben geen waarneembare bijwerkingen.

En als uw ervaring met THC pleisters u niet bevalt, kunt u altijd overschakelen naar een van de vele andere vormen van cannabis die momenteel op de markt zijn. Dat is het mooie van cannabis: er is geen goede of foute manier om het te gebruiken.

Op dit moment zijn een aantal bedrijven in Europa bezig met de ontwikkeling van THC pleisters. Wij verwachten dat de eerste THC pleisters snel verkrijgbaar zullen zijn op de Nederlandse markt.

Wenst u eerst eens kennis te maken met een CBD pleister? Dat kan!

Geschreven door Noah

Mijn naam is Noah de Jong, een enthousiaste tekstschrijver voor cannabisolie.nl met een grote belangstelling voor cannabis. Ik schrijf over alles wat met medicinale cannabis te maken heeft. Van de nieuwste onderzoeken en innovaties tot praktische toepassingen en persoonlijke verhalen, ik breng u op de hoogte van de vele voordelen en mogelijkheden van medicinale cannabis. Door mijn artikelen hoop ik misvattingen te verduidelijken, nuttige inzichten te bieden en bij te dragen aan een beter begrip van deze bijzondere plant en haar toepassingen. Samen verkennen we de potentie van medicinale cannabis om het leven van mensen te verbeteren.

Bekijk al mijn blogs

Gratis verzending (€25 NL / €75 EU)

Altijd een gratis cadeautje

100% discreet verzonden

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden!

De waardering van www.cannabisolie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 418 reviews.