Is cannabisolie in Nederland legaal?

Over de hele wereld staat Nederland bekend als cannabisland. Niet gek, want coffeeshops mogen in Nederland softdrugs verkopen. Toch zijn er wel degelijk regels van toepassing: de klant mag alleen een kleine hoeveelheid aanschaffen.

Iets vergelijkbaars geldt voor medicinale cannabisolie. Het is te kort door de bocht om het legaal of illegaal te noemen. Dat ligt toch echt genuanceerder.

Opiumwet in Nederland

Sinds enkele jaren is cannabisolie razend populair. Ook in Nederland. Dat brengt nieuwe vragen met zich mee over de legaliteit van cannabis. Want hoe zit het precies met CBD? Mag je dat wél gewoon altijd kopen? Of zijn ook daar strenge regels aan verbonden?

Het korte antwoord is ja, er gelden inderdaad strenge regels. Deze regels zijn vergelijkbaar met die in andere Europese landen. Officieel valt CBD-olie onder de Opiumwet. Dat betekent in theorie dat CBD-olie hier illegaal is.

Legaal onder voorwaarden

Maar daar is niet alles mee gezegd. Want CBD-olie is tóch in Nederland te verkrijgen. En ook nog eens legaal. Dat komt omdat de verkoop van CBD-olie is toegestaan onder enkele strikte voorwaarden. En daar voldoen de meeste webshops aan.

Dit zijn de voorwaarden op een rij:

– De CBD-olie is afkomstig van hennepsoorten die door de Europese Unie zijn toegestaan

– De CBD-olie mag maximaal 0,05 procent THC bevatten

– De verkoper van de CBD-olie doet geen medische claims

– De verkoper doet geen gezondheidsclaims

– Er moet bij de verkoop een duidelijke aanbeveling worden gedaan wat betreft de dosering: maximaal 160 mg CBD per dag

THC-olie

In tegenstelling tot CBD-olie is THC-olie wel volledig illegaal. Maar ook hier lijkt terrein gewonnen te worden, bijvoorbeeld door de opkomst van Cannabis Social Clubs. Een van deze clubs (te weten: Suver Nuver) werd onlangs veroordeeld voor het overtreden van de Opiumwet, maar kreeg geen straf opgelegd.

THC-olie kunnen we niet verkopen. Wel bieden we hulpmiddelen aan waarmee u zelf THC-olie kunt bereiden.

CBG-olie, CBN-olie, CBC-olie en meer

Naast CBD-olie en THC-olie zijn er ook andere mogelijkheden. Gelukkig is de vraag over legaliteit omtrent deze andere soorten gemakkelijk te beantwoorden: bij deze soorten gelden dezelfde regels als bij CBD-olie.

Zelf CBD-olie kopen in Nederland

Nu volledig duidelijk is dat CBD-olie onder bepaalde voorwaarden legaal is, kunt u met een gerust hart CBD-olie zelf eens bestellen. Wij verkopen cannabisolie die uiteraard aan alle regels voldoet. Probeer het eens!