Mijn flesje lekt! Wat nu?

Het komt weleens voor dat gebruikers van CBD-olie of THC-olie te maken krijgen met een flesje dat lekt.

Dat komt vaak omdat het dopje van het flesje cannabisolie vet van de olie is geworden, waardoor het dopje niet goed vast blijft zitten. Het is zo weer los. Dit heeft als gevolg dat de kostbare olie niet goed wordt bewaard en uit het flesje lekt. Gelukkig is hier een oplossing voor.

In dit artikel zullen we eerst kort beschrijven wat er precies misgaat, zodat we daarna de juiste aanpak kunnen geven om hier geen last meer van te hebben.

Waardoor lekt uw flesje?

Mensen zijn soms geneigd om het flesje cannabisolie bijna horizontaal open te draaien. Hierdoor loopt de olie meteen uit het flesje, en dus ook in het dopje. Dit veroorzaakt dan weer dat ook het schroefje vochtig van de olie wordt. Omdat zowel het dopje als het schroefdraad vettig is, is het moeilijker geworden om het flesje goed dicht te draaien. Het flesje kan zomaar opengaan. Het kan zelfs zo zijn dat het niet meer lukt om het flesje überhaupt vast te draaien, wat u ook probeert.

Het flesje weer goed dicht krijgen

Maar dat het flesje niet meer dicht gaat, is niet helemaal waar. De kans is namelijk groot dat het wel kan, maar alleen op een andere manier.

Draai de dop dicht, en houd vervolgens de dop even vast, minimaal vijf seconden. Hierdoor komt de lucht die nog in de dop zit vrij. En daarna kunt u loslaten. Als het goed is, zit het flesje nu weer gewoon helemaal dicht.

Recht houden tijdens gebruik

Tot zover de manier om het flesje weer dicht te krijgen. Nu nog het advies om dit probleem niet meer voor te laten komen. Die les is simpel: hou het flesje in de gebruikelijke stand. Draai het flesje niet horizontaal open, zodat het dopje volledig schoon blijft. Hiermee is het grootste gedeelte al opgelost.

Schoonmaken met een doekje

Als u toch morst, dat kan natuurlijk alsnog gebeuren, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk het flesje weer schoon te maken. Bijvoorbeeld met een papieren doekje. Wacht hier vooral niet te lang mee, want dan bestaat de kans dat de olie overal helemaal in trekt, en dan zal het flesje blijven afgeven, nogal een vervelende zaak.

Andere handige tips

De belangrijkste tips hebben we gehad, maar hieronder zijn nog wat andere manieren om zo veel mogelijk olie in het flesje te houden, en alles eromheen gewoon schoon te laten blijven:

– Ga niet met het glazen pipetje langs de rand van het flesje.

– Wees voorzichtig met het verplaatsen of vervoeren van het flesje.

– Voorkom al te grote temperatuurschommelingen.

– Bewaar het flesje in bijvoorbeeld een kastje, om te voorkomen dat het te veel in contact komt met UV-licht, dit contact is namelijk nadelig voor de olie.

– Het is altijd handig om voor de zekerheid iets om het flesje te doen, bijvoorbeeld door het te verpakken in een boterhamzakje.

Lekt uw flesje na het lezen van dit artikel nog steeds? Neem dan contact met ons op.