Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €25 (NL) en €75 (EU)

Pure mushrooms

Nieuw en uniek: Pure Mushrooms

Nieuw in het assortiment van Cannabisolie.nl: biologische paddenstoelsupplementen van Pure Mushrooms! Een uniek merk met populaire adaptogene paddenstoelen in de vorm van capsules.

Het assortiment bestaat uit Lion’s Mane, Reishi, Chaga, Cordyceps en twee blends: Fit Mix en Chill Mix. Allemaal biologisch, vegan en op een duurzame manier geproduceerd.

Waarom Pure Mushrooms?

-Op basis van paddenstoelextracten;
-Hoge bio-beschikbaarheid van de werkzame stoffen: alle supplementen van Pure Mushrooms bevatten 30% meer polysachariden in vergelijking met andere supplementen;
-Analyses zijn te bekijken via hun website;
-Met acerola voor een boost aan vitamine C;
-100% biologisch en vegan;
-Duurzaam geproduceerd;
-Slim verpakt. Verpakking past door de brievenbus;
-Hoogste staffelkorting voor u als klant;

Over Pure Mushrooms

Pure Mushrooms haalt haar paddenstoelen van traditionele paddenstoelboerderijen in China. Deze boerderijen respecteren de natuur en kweken de paddenstoelen op de traditionele manier van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ze voegen ook niets toe aan de supplementen. Zo wordt elke productbatch gecontroleerd door een extern laboratorium op contaminanten (zoals zware metalen) en andere onzuiverheden.

Kwaliteit producten Pure Mushrooms

De kracht van hun supplementen zijn de paddenstoelen. Puur, onbewerkt, vegan en rechtstreeks uit de oorspronkelijke bron. De bron waar wijsheid over paddenstoelen is geboren: de ongerepte, eeuwenoude bossen van China. Midden in deze bossen staan traditionele paddenstoelboerderijen waar de kunst van het kweken generaties lang is geperfectioneerd en doorgegeven. Een volledig gebalanceerd recept verkrijgbaar in één capsule.

Het productieproces

Het allerbelangrijkste ingrediënt van hun supplementen zijn de paddenstoelen. Speciaal hiervoor hanteren zij de oude methode van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

In de oerbossen van China staan speciale paddenstoelboerderijen die deze methode naleven en respecteren. De boerderijen staan hiervoor ver weg van fabrieken, steden en verontreinigde lucht. Ze staan vrij met een optimaal klimaat, schone lucht en bodem. Het beste voor de paddenstoel. Na de kweek gaan zij zorgvuldig om met de paddenstoelen om zo niets van de waardevolle stoffen verloren te laten gaan. Zij nemen u mee in de reis van de paddenstoel tot supplement.

1. Paddenstoelen kweken

Alles begint bij de kweek van de paddenstoel – de basis van al hun supplementen. Afhankelijk van de paddenstoel wordt er een houtsoort of natuurlijke voedingsbodem gekozen die voldoet aan de behoefte van de paddenstoel. Het kweekmateriaal per paddenstoel:

-Chaga
deze paddenstoelen groeien tegen berkenbomen in het noordoosten van China en worden daarom ook wild geoogst.

-Reishi
natuurlijk gekweekt op massief eikenhout.

-Lion’s Mane
op een natuurlijke voedingsbodem met biologisch gemengd zaagsel (78%), biologische tarwezemelen (20%), biologisch suikerriet (1%) en natuurlijke limoen (1%).

-Maitake
op een natuurlijke voedingsbodem met biologisch gemengd zaagsel (70%), biologische tarwezemelen (20%), verse aarde (8%), biologisch suikerriet (1%) en natuurlijke limoen (1%).

-Cordyceps
op een natuurlijke voedingsbodem van biologische rijst.

Deze voedingsbodems worden rechtstreeks geoogst uit de bossen van China, waarna ze zorgvuldig worden gedroogd en de ‘paddenstoelzaadjes’ (de sporen) worden ingespoten. Hierna is geduld belangrijk. De tijd doet zijn werk, zodat de werkzame stoffen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

2. Drogen van de paddenstoelen

Nadat de paddenstoelen hun maximale potentie hebben bereikt, worden ze geoogst en onmiddellijk gedroogd. Het drogen gebeurt geheel natuurlijk door de blootstelling aan zonlicht of (voor gevoelige paddenstoelen) aan een omgeving met andere temperaturen. Hiervoor wordt een droogoven gebruikt, zodat de temperatuur perfect geregeld kan worden.

Om deze droogovens aan te steken gebruiken ze de gebruikte voedingsbodems van paddenstoelen. Zo gaat er niets verloren en blijft de kwaliteit gewaarborgd. Na het drogingsproces worden alle paddenstoelen met de hand gecontroleerd. Alleen de beste paddenstoelen komen in de volgende fase terecht waarin ze verwerkt worden tot
supplement.

3. Extractiemethode

Nadat de paddenstoelen volledig gedroogd zijn, worden ze gemalen tot zeer fijn poeder. Dit vormt de basis voor het verdere proces, om de paddenstoel een makkelijk opneembare samenstelling te geven. Het fijne poeder wordt door middel van heet-waterextractie verwerkt tot een extract.

Een extract is vele malen geconcentreerder dan poeder. Ze bevatten een hogere concentratie aan polysachariden. Dit proces kan wel vijf tot zeven uur duren.

Waarom wordt er hitte gebruikt tijdens de productie?
-De bio-beschikbaarheid wordt verhoogd.
-Vitale stoffen komen vrij uit de paddenstoel, waardoor het voor het lichaam minder moeite kost om het extract op te nemen.

4. Analyses en kwaliteitscheck

Als laatste stap van het productieproces worden de extracten vanuit China verscheept naar Duitsland en Oostenrijk. Daar worden de extracten getest op kwaliteit, voordat ze verwerkt kunnen worden tot voedingssupplementen. Lees meer over dit proces in het volgende hoofdstuk ‘Hoge kwaliteit met biologisch als basis’.

Hoge kwaliteit met biologisch als basis

Naast dat zij de natuur volledig zijn gang laten gaan, waarborgen zij ook de hoge kwaliteit van de supplementen. Zo zijn alle supplementen in het bezit van een officiële biologische certificering.

Daarnaast bezitten ze nog certificaten waarmee zij de voedselveiligheid en hoge kwaliteit van de supplementen waarborgen. Met deze certificaten worden diverse punten gecontroleerd, zoals de traceerbaarheid van de producten, grondstoffen, voedingsbodem en verpakkingsmaterialen.

-Biologisch gecertificeerd
-Vegan gecertificeerd
-IFS Food (International Featured Standard – Food)
-GMP-certificering (Good Manufacturing Practice)
-ISO 22000
-Hoogwaardige productie op gecertificeerde
-Duitse en Oostenrijkse productielocaties

Volledige transparantie dankzij analyses

Naast de kwaliteitsstandaarden en certificaten testen zij zelf en een extern laboratorium elke productbatch.

Waarom doen zij dit? Omdat zij 100% zeker willen zijn van de zuiverheid van de supplementen. Bij elke productbatch willen zij kunnen zeggen dat de supplementen helemaal schoon en natuurlijk zijn. Want certificaten hebben is één ding, maar volledige transparantie is nét zo belangrijk. U moet vertrouwen hebben in het supplement. Daarom plaatsen zij alle analyses per productbatch en per supplement op hun website (www.puremushrooms.nl/kwaliteit/)

Waar testen zij op?

Naast dat zij zelf de gebruikelijke tests uitvoeren op kwaliteit, zuiverheid en samenstelling van hun producten, sturen zij ook een gedeelte naar een extern laboratorium voor een volledig overzicht.

Hier testen zij ook op een aantal factoren:
-Kleur, smaak en geur.
-Compressiedichtheid, reactie dichtheid, rusthoek en de restdichtheid.
-Vreemde componenten, zoals plastic, steentjes of metalen.

Waarom is biologische belangrijk?

Voor hun paddenstoelsupplementen kiezen zij bewust voor biologisch, vegan en puur natuur. Vooral bij paddenstoelen is dit van groot belang.

Schoonmakers van de natuur

Paddenstoelen zijn niet alleen bijzondere verschijningen in de natuur; ze hebben ook een belangrijke functie. Het zijn belangrijke schoonmakers. Alles uit hun directe omgeving nemen ze op, goede en slechte stoffen. Hierdoor is een schone omgeving, bodem en lucht extra belangrijk. Hoe schoner, hoe beter voor ons.

Wat vind je absoluut NIET in hun producten?

In de Pure Mushrooms producten vind je niets wat niet natuurlijk is. Geen chemicaliën, pesticiden om de groei te bespoedigen of synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Wat voegen zij WEL toe?

Elke capsule bevat naast uw dagelijkse dosis paddenstoel maar liefst 20 mg biologische acerola. Acerola bevat veel waardevolle vitaminen, zoals vitamine C, caroteen (vitamine A) en vitamine B (B1, B2 en B3). Vooral het hoge gehalte aan vitamine C maakt deze bes ronduit bijzonder. Ter vergelijking: 100 gram acerola bevat maar liefst 33 keer(!) meer vitamine C dan 100 gram sinaasappel.

Waar zorgen zij dan voor?

-Een natuurlijke voedingsbodem voor de paddenstoel, zodat het goed kan groeien. Deze voedingsbodem wordt per paddenstoel speciaal samengesteld en wordt bij elke batch paddenstoelen vernieuwd.

-Tijd. Heel veel tijd, zodat het vruchtlichaam zich maximaal kan ontwikkelen met een hoge bio-beschikbaarheid.

-En als laatste: een beetje warmte en zonlicht voor het drogingsproces.

Tijd, heel veel tijd

Het geheime ingrediënt van de Pure Mushrooms supplementen? Tijd. Het klinkt misschien simpel, maar tijd maakt bij het kweken paddenstoelen echt het verschil.

De paddenstoelen krijgen bij Pure Mushrooms alle tijd om zich maximaal te ontwikkelen en voedingsstoffen uit de speciaal voor hen samengestelde voedingsbodem op te nemen.

Op die manier krijgen de paddenstoelen een full spectrum vruchtlichaam en bevatten zij een maximaal aantal gezonde stoffen. Alle vruchtlichamen van de paddenstoelen bevatten door deze methode ook minimaal 30% polysachariden. Want hoe langer de paddenstoel groeit des te krachtiger zij is.

Elke keer een ‘verse’ voedingsbodem

Daarbij gebruiken ze bij Pure Mushrooms maar eenmalig de voedingsbodem voor de kweek van de paddenstoelen.

Wanneer de paddenstoelen zijn uitgegroeid, hebben zij alle belangrijke voedingsstoffen uit de bodem opgenomen.

Voor de volgende partij gebruiken ze weer een ‘verse’ samengestelde natuurlijke voedingsbodem. Deze bodem zit weer vol met voedingsstoffen. Maar het restmateriaal van de oude voedingsbodem gaat niet verloren. Pure Mushrooms gebruikt dit voor de verbranding in hun droogovens.

Op die manier gaat er niets verloren, Pure Mushrooms wilt zo duurzaam mogelijk produceren.

Geschreven door Noah

Mijn naam is Noah de Jong, een enthousiaste tekstschrijver voor cannabisolie.nl met een grote belangstelling voor cannabis. Ik schrijf over alles wat met medicinale cannabis te maken heeft. Van de nieuwste onderzoeken en innovaties tot praktische toepassingen en persoonlijke verhalen, ik breng u op de hoogte van de vele voordelen en mogelijkheden van medicinale cannabis. Door mijn artikelen hoop ik misvattingen te verduidelijken, nuttige inzichten te bieden en bij te dragen aan een beter begrip van deze bijzondere plant en haar toepassingen. Samen verkennen we de potentie van medicinale cannabis om het leven van mensen te verbeteren.

Bekijk al mijn blogs

Gratis verzending (€25 NL / €75 EU)

Altijd een gratis cadeautje

100% discreet verzonden

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden!

De waardering van www.cannabisolie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 434 reviews.