Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €25 (NL) en €75 (EU)

Cannabis Social Club Suver Nuver

Suver Nuver (Cannabis Social Club)

In onze webshop vindt u een ruim assortiment CBD producten, maar u zult er géén THC olie aantreffen. Wettelijk mogen wij namelijk geen THC houdende producten verkopen. Wij hebben wel een tip: wordt lid van de Nederlandse Cannabis Social Club Suver Nuver. Deze Cannabis Social Club heeft namelijk met hun product ‘Iriewater’ een maas in de wet gevonden.

Wat is een cannabis social club?

Een cannabis social club is in de eerste plaats een club mensen die zijn geïnteresseerd in onder andere cannabisolie met THC. Cannabis social club wordt vaak afgekort als CSC.

De grootste groep leden van een cannabis social club bestaat uit cannabisoliegebruikers die ervaringen uitwisselen. Daarnaast zitten er in zo’n club ook cannabisolieproducenten, artsen, specialisten, politici en andere geïnteresseerden.

In verschillende Europese landen zijn cannabis social clubs gevestigd: Spanje, België, Slovenië en Nederland. De grootste en bekendste CSC van Nederland is zonder enige twijfel Cannabis Social Club Suver Nuver.

Suver Nuver

De CSC Suver Nuver is opgericht door de Fries Rinus Beintema. Hij koos voor de naam Suver Nuver omdat dit Fries is voor ‘een beetje raar’.

Persoonlijk vinden wij het een rare naam, want Cannabis Social Club Suver Nuver is uitgegroeid tot een goed georganiseerde organisatie waar niets raars aan is.

Suver Nuver heeft locaties op verschillende plekken in Nederland. In 2018 telde de club zo’n achtduizend leden. Dat zullen er nu wel meer zijn.

Wietolie voor leden

Als u lid werd van de Cannabis Social Club Suver Nuver, dan kreeg u een proefpakketje THC-cannabisolie thuisgestuurd. Wanneer dit op was, dan kon u via de website van de club bijbestellen. Om de prijzen te kunnen zien, moest u eerst lid worden.

De cannabisolie met THC van Suver Nuver werd op geheime locaties gemaakt, omdat de productie van THC-olie illegaal is. In een uitzending (zie hieronder) van EenVandaag liet Rinus Beintema voor het eerst een cameraploeg toe in zijn eigen lab verborgen achter een grote kast.

Tijdens deze korte documentaire legt Rinus ook uit wat zijn hoofddoel was met Suver Nuver: legalisatie!

Legaliseren THC-olie

In 2013 maakt Rinus voor het eerst THC-olie voor iemand die deze cannabisolie wilde gebruiken voor het verlichten van lichamelijke klachten. Deze kennis leed namelijk aan reuma. Toen Rinus merkte hoe zijn kennis was geholpen met de THC-olie, richtte hij Cannabis Social Club Suver Nuver op.

De club groeide snel en Rinus kreeg meer verhalen te horen van enthousiaste cannabisoliegebruikers. Al snel begon het bij hem te knagen: als THC-olie zo goed blijkt te zijn voor zoveel mensen, waarom is dit product dan verboden?

Vanaf dat moment begon Rinus zich in te zetten voor legalisatie van THC-houdende cannabisolie. Hij zocht eerst de publiciteit op. Hij vond een luisterend oor bij onder andere Avro/Tros, Omroep Fryslân, Leeuwarden Courant, Eindhovens Dagblad en de Volkskrant.

Daarnaast streefde Rinus naar zoveel mogelijkheid openheid over wat Suver Nuver deed. Hij probeerde hiermee een proefproces voor de rechter uit te lokken. En dat lukte.

Proefproces

Na jaren hierop te hebben aangestuurd, kon Suver Nuver zich in 2021 eindelijk voor de rechter verantwoorden. De vraag was of stichting Suver Nuver en zijn oprichter Rinus Beintema de Opiumwet en de Geneesmiddelenwet hebben overtreden.

In drie zittingen voor de Rechtbank Overijssel probeerden Rinus Beintema en zijn advocaat meester J.T.E. Vis de wettigheid van Suver Nuver aan te tonen. De rechter deed uitspraak op 18 november 2021.

Suver Nuver en Rinus Beintema hebben wel de wet overtreden, maar zij krijgen géén straf. Dat is de opmerkelijk uitspraak van de rechter. Geen straf omdat er geen winst werd gemaakt en de rechter erkende het maatschappelijk belang van Suver Nuver.

In zijn uitspraak verwijst de rechter naar de politiek. Het is aan de politiek om de wetgeving zodanig te veranderen, dat het waardevolle product THC-cannabisolie eindelijk uit de illegaliteit komt.

Suver Nuver anno 2023 – Iriewater

In zijn streven om THC-olie te legaliseren stond Rinus Beintema niet alleen.

Zo waren er huisartsen die hun patiënten THC-houdende cannabisolie adviseren bij bepaalde lichamelijke klachten. In de uitzending van EenVandaag komt één van hen aan het woord.

Huisarts Esther Doeglas zegt dat zij THC-olie bij een aantal van haar patiënten goed ziet werken. Volgens haar werkt cannabisolie met THC niet alleen goed tegen pijn, maar ook tegen jeuk, misselijkheid, spasmen en bij sommige psychische klachten.

Esther zou graag haar patiënten THC-olie kunnen voorschrijven, maar dat mag niet van de wet. Zij mag alleen THC-cannabisolie adviseren. Esther zou graag zien dat de wet wijzigt zodat het makkelijker wordt om haar patiënten te helpen.

Helaas moest Rinus na de uitspraak van de rechter stoppen met het verstrekken van THC-cannabisolie. Zo gezegd, zo gedaan. Anno 2023 heeft Rinus een nieuw (legaal) cannabisproduct ontwikkeld, genaamd Iriewater. Meer informatie over Iriewater kunt u hier lezen.

Politiek

In de politiek zijn er ook mensen die zich inzetten voor legalisatie van cannabisolie met THC. In de Tweede Kamer werkt D66-kamerlid Vera Bergkamp aan een groter draagvlak voor medicinale cannabis.

Een andere politicus die zich hard maakt voor legalisatie van THC-wietolie is de PvdA’er Fred Crone. Hij was burgemeester van Leeuwarden van 2007 tot 2019. Als burgemeester schroomde hij niet om zijn mening over THC-cannabisolie te verkondigen.

Fred Crone vindt dat THC-olie uit het illegale circuit moet worden gehaald, omdat veel mensen er baat bij hebben. En het past prima binnen de experimenten rondom semilegaal cannabisteelt die kabinet Rutte wil toestaan.[/vc_column_text]

CBD-olie wel legaal

Naast THC-olie bestaat er nog een andere vorm van cannabisolie: CBD-olie. Dit voedselsupplement is wel volledig legaal. In ons assortiment vindt u dan ook een ruime keuze aan verschillende CBD-oliën van toonaangevende merken.

Ander groot voordeel van CBD-olie is u er onmogelijk high van kunt worden. Bij THC-olie bestaat wel dit risico wanneer u een onjuiste dosering toepast.

Overigens is het wel zo, dat CBD-olie anders werkt dan THC-olie. Daarom kan het zijn, dat CBD-olie bij u niet het gewenste resultaat oplevert en u toch THC-olie wilt proberen.

Meer weten over Suver Nuver

Wilt u meer weten, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Geschreven door Noah

Mijn naam is Noah de Jong, een enthousiaste tekstschrijver voor cannabisolie.nl met een grote belangstelling voor cannabis. Ik schrijf over alles wat met medicinale cannabis te maken heeft. Van de nieuwste onderzoeken en innovaties tot praktische toepassingen en persoonlijke verhalen, ik breng u op de hoogte van de vele voordelen en mogelijkheden van medicinale cannabis. Door mijn artikelen hoop ik misvattingen te verduidelijken, nuttige inzichten te bieden en bij te dragen aan een beter begrip van deze bijzondere plant en haar toepassingen. Samen verkennen we de potentie van medicinale cannabis om het leven van mensen te verbeteren.

Bekijk al mijn blogs

Gratis verzending (€25 NL / €75 EU)

Altijd een gratis cadeautje

100% discreet verzonden

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden!

De waardering van www.cannabisolie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 418 reviews.