Kratom

Kratom is een belangrijk supplement geworden voor hedendaagse mensen die streven naar vitaliteit en welzijn. Bent u geïnteresseerd in het starten met kratom, of bent u juist een ervaren gebruiker op zoek naar de allerhoogste kwaliteit kratom? Bij ons vindt u een uitgebreide selectie van kratom producten. Bekijk hieronder ons assortiment en plaats uw bestelling op een werkdag vóór 17:00 uur, zodat uw producten nog dezelfde dag verzonden kunnen worden.

Enig resultaat

Enig resultaat

Alles over kratom

Geboren in Amsterdam in maart 1807. De Nederlandse botanist Pieter Willem Korthals was 32 jaar toen hij in 1839 als eerste formeel de Mitragyna speciosa beschreef.

In 1895 refereerde E.M. Holmes ook aan het gebruik van kratom als een alternatief voor opium. Hij identificeerde het als Mitragyna speciosa.

Twee jaar later documenteerde H. Ridley dat kratom werd gebruikt om mensen mee af te laten kicken van opium.

In 1907 stuurde L. Wray monsters van zowel Mitragyna speciosa en Mitragyna parvifolia naar de Universiteit van Edinburgh.

In 1921 isoleerde Fray de Mitragynine alkaloïde uit Mitragyna speciosa en gaf hij het de naam “Mitragynine”.

Over de naam kratom
De wetenschappelijke naam van de kratomplant is Mitragyna speciosa, waarbij het “mitra” voorvoegsel verwijst naar de vorm van de bladeren waarvan wordt gezegd dat ze lijken op de mijter van een bisschop.

In 1859 kwam George Darby Haviland met de laatste en officiële classificatie. Hij noemde de soort “Mitragyna speciosa”. Dit is wat we allemaal hebben leren kennen als kratom, ketum, kedomba, puri, biak of mambog.

De natuurlijk omgeving van Mitragyna Speciosa zijn de ondergelopen moerasgebieden die te vinden zijn bij de grote rivieren die door deze regio stromen en het gebied onder water zetten.

De bladeren van de kratomboom worden door sommigen als heilig beschouwd, terwijl ze door anderen worden gebruikt als medicijn. Kratom wordt overal ter wereld gebruikt als een natuurlijk middel ter bestrijding van pijn, om verslaving aan opioïden mee te behandelen, bij de bestrijding van angsten en onrustige gevoelens en om het immuunsysteem te stimuleren. Kratom is ook zeer effectief gebleken als antibacteriële medicatie ter bestrijding van infecties als aspergillose (schimmelinfectie).

Behalve de medicinale eigenschappen die hierboven beschreven worden, zijn er nog vele andere aandoeningen die behandeld kunnen worden met dit kruid en zijn vele complexe alkaloïden en overige componenten.

Waar groeit kratom

Waar groeit kratom?

Bovenstaande kaart toont de drie belangrijkste landen in Zuidoost-Azië waar de kratombomen in het wild groeien. Dit zijn Thailand (hoewel meer gekweekt dan in het wild voorkomend), Maleisië en Indonesië. Afgezien van deze drie landen zijn er nog zes landen waar kratom ook in het wild groeit: Papoea-Nieuw-Guinea, de Filippijnen, Vietnam, Cambodja, Myanmar en sinds ongeveer 100 jaar is er ook een kleine hoeveelheid te vinden in het zuiden van China, dat daar destijds voor geneeskundige doeleinden is geplant.

Het eiland Borneo, of Kalimantan, lijkt het epicentrum te zijn van de soort Mitragyna speciosa. Er zijn hier meer bomen per vierkante hectare dan waar ook ter wereld, gevolgd door Sumatra en Papoea. Niet vreemd gezien hoeveel natuurlijke rivieren Borneo heeft.

De soorten die op Papoea te vinden zijn moeten nog beter worden bestudeerd, omdat de bomen daar veel groter zijn en ook veel grotere bladeren hebben. Ze hebben ook een ander alkaloïde-profiel.

De verschillen tussen de bomen op Borneo en die in het zuiden van Thailand zijn bijvoorbeeld veel minder evident. Alle bomen hebben ook dezelfde kenmerken van drie verschillende kleuren nerven (veins): Rood, Groen & Wit.

Maeng Da is een sterke stam die groeit in een klein gebied in het zuiden van Thailand. Wat belangrijk is bij deze stam is de manier waarop de bomen worden geplant en geoogst. Deze aanvullende techniek zorgt voor (een toename van) bepaalde alkaloïde vingerafdrukken, die zorgen voor de specifieke kenmerken van de boom.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er bepaalde veranderingen zijn tussen soorten kratom, afhankelijk van de geografische situatie, maar de belangrijkste verschillen zijn seizoensgebonden en hebben te maken met de kleur van de nerf. Drogingstechnieken kunnen ook veel invloed hebben op de kleur en het aroma van het eindproduct en de meeste stammen die de verkopers aanbieden zijn bijna allemaal hetzelfde met slechts weinig onderling verschil.

Voordelen van kratom

Kratom staat vooral bekend als een zeer effectief analgeticum of pijnstiller. Dit komt met name door de alkaloïde mitragynine, hoewel andere alkaloïden ook een rol spelen. mitragynine is een deels opioïde agonist, die zeer veel verschilt van morfine. Er zijn octrooien aangevraagd en verscheidene wetenschappelijke tijdschriften geven blijk van enorme medische beloftes.

Pijnbestrijding

De pijn bestrijdende eigenschappen van kratom zijn niet alleen effectief bij algemene aandoeningen, maar ook bij aandoeningen waarbij de pijn veel intenser is of bij chronische pijnen. Veel mensen hebben het roer volledig omgegooid en slikken nu geen pijnstillers meer, maar gebruiken de van nature rijke kruidenbehandeling van kratom!

Kratom kan op zeer effectieve wijze bijdragen aan het terugdringen van pijn veroorzaakt door de volgende aandoeningen:

-Zware hoofdpijn of migraine
-Rugpijn
-Klein letsel (waaronder gebroken botten, schaafwonden en brandwonden)
-Multiple sclerosis
-Artritis
-Beschadigde spieren
-Pijnlijke of gespannen nek
-Scoliose
-Borstpijn
-Gevoelige buik

Dit is een vrij algemene lijst van aandoeningen waarbij kratom effectief kan zijn. Er zijn ook vele andere kwaaltjes waar kratom tegen kan helpen en er zijn tevens diverse lopende onderzoeken waarbij wordt gekeken hoe kratom kan dienen als medicinale toepassing.

De twee meest krachtige alkaloïden in kratom tegen pijnbestrijding zijn respectievelijk mitragynine & 7-0H mitragynine. Deze twee alkaloïden hebben werkzame opioïde-delta-receptoren die de gevoeligheid voor pijn in het lichaam afzwakken. Mitragynine is een gedeeltelijke opioïde-agonist die zeer uniek is en anders dan morfine. Het veroorzaakt geen ademhalingsinsufficiëntie, zoals andere opioïden – waaronder morfine – wel doen. Het misbruikpotentieel is ook veel kleiner dan bij de “traditionele” opioïden. 7-hydroxymitrgynine (7-OH) daarentegen wordt alleen gevonden in zeer kleine hoeveelheden in het blad, meestal slechts 0,04%. 7-OH is ongeveer 100 keer sterker dan mitragynine en 13 keer krachtiger dan morfine. Maar het is niet in het blad aanwezig in een concentratie die hoog genoeg is om echt effect te hebben, en het is ook zeer lastig om het aan het blad te onttrekken omdat het dan speciaal geïsoleerd zou moeten worden en de hoeveelheid maar zo klein is. Doordat het slechts in zo’n kleine hoeveelheid aanwezig is in het blad, is er geen echte bio-data over hoe het reageert in grotere hoeveelheden bij mensen. Mitragynine is daarentegen intensief bestudeerd en is de belangrijkste en meest veelvoorkomende alkaloïde in het kratomblad. Het is verantwoordelijk voor de meeste effecten ervan. In Azië wordt het al eeuwenlang gebruikt zonder schade voor het lichaam of maatschappelijke problemen.

Kortom, in het geval van pijnbestrijding of bij ontwenningsverschijnselen is het over het algemeen beter om blad te gebruiken met de hoogste concentratie mitragynine. Dit wordt meestal gevonden in de soorten Maeng Da of White Vein.

Nog effectiever dan gewoon blad echter zijn de verrijkte bladeren & extracten. Met gerichte hoeveelheden mitragynine, bieden geconcentreerde extracten als een Full-Spectrum Totaal Alkaloïde Extract met een concentratie van 40% tot 45% mitragynine, verreweg de beste resultaten. Makkelijk en precies te doseren. Gecontroleerde hoeveelheden en snelle resultaten.

Depressie, angst en motivatie

Veel mensen bestrijden lichte angstgevoelens, met name sociale angsten, met kratom. Kratom kan je stemming merkbaar verhogen. Het kan er ook voor zorgen dat alledaagse taken leuker worden en het zorgt voor extra motivatie. Dit is mogelijk wanneer je kleinere hoeveelheden gebruikt en alleen zoals nodig. Het is geen goed idee om kratom op deze manier uit gewoonte te gebruiken. Op deze manier is er geen opbouw van tolerantie en kun je keer op keer dezelfde resultaten verwachten van dezelfde dosering op verschillende tijden. Houd je gebruik van kratom goed in de gaten.

Wat betreft de specifieke stam of soort die je het beste kan gebruiken, kan dit nogal verschillen maar over het algemeen is er een voorkeur voor de Green en White Vein. Een kleine hoeveelheid van 75 mg Full-Spectrum Totaal Alkaloïde Extract met een concentratie van 40% tot 45% mitragynine, zou voldoende moeten zijn voor ongeveer 6 uur verlichting bij mensen die lijden aan sociale angsten.

Kratom en verlichting bij ontwenningsproblemen / transitioneel onderhoud

Kratom heeft geweldige pijn bestrijdende en stemming verbeterende eigenschappen, zoals hierboven omschreven. Het is ook ideaal voor mensen die door een periode gaan van opioïde-ontwenning.

Eén ding is zeker, kratom is zeer effectief in het temperen en verlichten van typische ontwenningssymptomen die worden geassocieerd met ontwenningsverschijnselen door opioïden.

Aanbevolen stammen die worden gebruikt bij de vermindering van ontwenningsverschijnselen van opiatenverslaving:

-Elk blad met een hoge concentratie mitragynine is goed. Het maakt niet zoveel uit wat de kleur is, zolang er maar voldoende mitragynine en 7-Hydroxymitragynine aanwezig zijn in het rauwe blad.

-Maeng Da, White Vein & Horned Kratom bevatten over het algemeen iets hogere hoeveelheden mitragynine.

-Voor de beste resultaten is het beter om een Alkaloïde Extract te gebruiken met een concentratie van 40% tot 45% mitragynine of een nog zuiverder met mitragynine verrijkt extract als de Mitra-6, die ongeveer 60% Mitragynine bevat.

Kratom heeft een geweldige stimulerende werking op het immuunsysteem. Dat komt omdat kratombladeren ook alkaloïden bevatten die bekend staan als immunostimulanten. Deze immunostimulanten versterken het afweersysteem van het lichaam.

De vier belangrijkste immunostimulante alkaloïden die vaak voorkomen in kratombladeren:

• Isorhynchophylline
• Isopteropodine
• Mitraphylline
• Isomitraphylline

Kratomdosering voor energie en focus

25mg tot 50mg Mitragynine is over het algemeen voor de meeste mensen een goede hoeveelheid voor een merkbare toename van energie en focus. De resultaten kunnen per persoon verschillen. Voor energie en focus wordt afgeraden om het dagelijks te gebruiken, maar alleen indien nodig. Probeer het te beperken tot twee keer per dag en niet vaker dan twee of drie keer per week. Kratom of mitragynine zorgen niet voor een chemische afhankelijkheid bij een dergelijke lage dosering.

Kratomdosering bij angsten en pijn

Er is aangetoond dat 50mg tot 100mg Mitragynine een zeer effectieve hoeveelheid is om angsten en pijn te bestrijden, afhankelijk van de ernst van het geval. Het is verstandig om te beginnen met minder dan de laagste dosering en vervolgens de dosering te verhogen tot je de meest geschikte dosering hebt gevonden. Bij chronische pijn moet kratom worden gebruikt naar behoefte, vergelijkbaar met de voorgeschreven medicatie. Geconcentreerde mitragynine-extracten werken het beste bij chronische pijn en zijn veel beter te doseren en te gebruiken in veel kleinere hoeveelheden.

Dosering kratom bij ontwenning opiaten

Er wordt gesteld dat met een afgemeten dosering die wordt afgebouwd, je met kratom kunt afkicken van opiaten. Om te beginnen moet je ten minste 2-4 keer per dag en drie dagen lang 70mg -100mg mitragynine uit kratom innemen. Op de vierde dag moet de dosering worden teruggebracht naar 50mg -70mg. Op de vijfde dag gaat de dosering terug naar 30mg -50mg per keer tot je op de zesde dag nog maar 20mg gebruikt. Op de zevende dag stop je dan helemaal met de kratom. Geconcentreerde mitragynine-extracten werken het best bij chronische pijn en zijn veel makkelijker te doseren. Het wordt gebruikt in veel kleinere hoeveelheden.

Bijwerkingen kratom

Er zijn mensen die bijwerkingen hebben gemeld wanneer ze kratom gebruiken. Dit is zeer goed mogelijk. Mensen kunnen namelijk allergisch zijn voor bepaalde medicatie zoals aspirine, paracetamol en penicilline. Hetzelfde geldt voor kratom.

Bij een verkeerde dosering of indien een persoon nog nooit eerder kratom heeft gebruikt, zijn de volgende bijwerkingen bekend:

– Jeuk
– Blozen
– Overmatig zweten
– Maagproblemen
– Misselijkheid, duizeligheid
– Vernauwde pupillen
– Trillen of rillen/kriebelingen

Het is van belang om op te merken dat deze bijwerkingen niet ernstig zijn, hanteerbaar en na een paar uur weer voorbij gaan.

Langetermijneffecten kratom

Geen enkel beschikbaar rapport beschrijft nadelige effecten door het gebruik van kratom. Daarom zijn zowel de korte- als de langetermijneffecten uitsluitend afkomstig van getuigenissen uit de eerste hand en opmerkingen van gebruikers en personen die redelijk wat ervaring hebben met het gebruik van kratom. Bovendien is er geen dossier beschikbaar van overlijdens die zijn gerelateerd aan het gebruik van uitsluitend kratom (op verantwoorde wijze of niet); dit in tegenstelling tot berichten in de media.

Kratom wordt al honderden jaren als stimulerend middel gebruikt in Thailand & Maleisië zonder enige nadelige maatschappelijke effecten. Net als elk ander stimulerend middel, en vaak ook medicijnen, wordt kratom door sommige mensen in deze landen met verkeerde bedoelingen gebruikt, maar over het algemeen is misbruik van bijvoorbeeld alcohol veel schadelijker.

Effecten van verschillende stammen

Sinds 2012 is de hoeveelheid verschillende “stammen” die op de markt zijn gekomen enorm toegenomen. Niet verwonderlijk dus dat het aantal boeren en verkopers ook enorm is toegenomen en de concurrentie gigantisch is! Er worden nieuwe trucjes geleerd, de kleur wordt een beetje aangepast en boem, we hebben een nieuwe stam! Niet vreemd dus dat HEEL VEEL stammen ZEER op elkaar lijken. Kratom is GEEN cannabis met al zijn genetisch gekweekte cultuurvariëteiten. Nee. Kratom is een BOOM die in het wild groeit en die slechts deels wordt gecultiveerd. Natuurlijk zijn er verschillen in stammen, maar waarschijnlijk niet zoveel als veel van de commerciële verkopers doen voorkomen.

Stimulerende stammen van kratom, mits ingenomen in de juiste dosering, zijn de variëteiten White Vein en Maeng Da Kratom.

Kratom kleurtypes nerven/veins: onderzoek en analyse

Kratom is er in drie verschillende kleurtypes. Dit zijn Red Vein, Green Vein & White Vein. Aan de buitenkant zien we het kleurverschil, maar binnen in het blad zien we verschillen in alkaloïde-profielen of vingerafdrukken. Grofweg zou je kunnen zeggen dat de verschillende effecten die worden ervaren bij de verschillende soorten kratom grotendeels worden beïnvloedt door drie hoofdalkaloïden: mitragynine, 7-hydroxymitragynine en speciociliatine. Het is de ratio combinatie van de mix (indien gebruikt) van deze drie alkaloïden die zorgt voor de effecten die we allemaal kennen. In mindere mate zijn er enkele verschillen tussen bomen van verschillende geografische locaties met aanvullende hoeveelheden alkaloïden die enigszins kunnen verschillen waardoor er verschillende effecten kunnen ontstaan als gevolg van het entourage effect. Dit wordt ook gezien bij Full-spectrum kratomextracten.

Over het algemeen produceert elke kratomboom alle drie de kleuren, maar in seizoensgebonden variaties. Het is niet ongebruikelijk dat er bomen zijn die zowel Red Vein als White Vein bladeren hebben die tegelijkertijd groeien, maar gedurende het jaar veranderen. De meeste bomen hebben overwegend de ene kleur of de andere, maar zullen toch tekenen van alle kleuren tonen.

Red Vein kratom

Red Vein staat erom bekend dat het een sterke verdovende werking heeft. Over het algemeen bevatten Red Vein-bladeren een iets lagere concentratie mitragynine en 7-hydroxymitragynine (7-OH) en een hogere concentratie speciociliatine, wat, samen met enkele andere sporen van alkaloïden, waarschijnlijk verantwoordelijk is voor het feit dat de Red Veins een meer verdovend effect hebben.

White Vein kratom

White Vein-varianten bevatten over het algemeen een hogere concentratie mitragynine en 7-hydroynmitragynine alkaloïden. Van White Vein Kratom is het bekend dat het in een lage dosering helpt bij alertheid en motivatie en tegen stress en depressie.

Dit is een geweldige stam om ‘s ochtends te gebruiken.

Green Vein kratom

Green Vein staat erom bekend dat het de meest gematigde kleursoort is van het kratomblad. Green Vein zorgt over het algemeen voor meerdere effecten van gemiddelde sterkte.

Om die reden is Green Vein dus ideaal voor degenen die zich niet volledig willen richten op de specifieke effecten die de White Vein of Red Vein bieden (respectievelijk de effecten prikkeling en verdoving).

Over het algemeen zorgt de Green Vein voor gematigde en neutrale effecten bij gebruikers.

De Green Vein-variant zorgt ook voor stabiele effecten van noötrope bevordering en het heeft een hogere mate van compatibiliteit bij de meeste personen, vaker dan de White Vein.

Green Vein Kratom wordt vaak gebruikt bij sociale angsten en ook voor recreatieve doeleinden, bijvoorbeeld voorafgaand aan een avondje uit. Gebruik van Green Kratom kan ervoor zorgen dat je socialer wordt. Je gaat je meer ontspannen en voelt je prettiger op de plek waar je bent. Ook maakt het je spraakzamer.

kratom rood wit groen
Rode, witte en groene kratom.

Kratomextracten

Van oudsher wordt kratom geconsumeerd door op een vers blad te kauwen of door thee te trekken van gedroogde bladeren. De kratombladeren zijn over het algemeen zeer effectief van zichzelf, maar vaak is het voordeliger om er een meer geconcentreerd extract van te maken. Kratomextracten zijn krachtiger en daarom beter geschikt voor zwaardere aandoeningen als ‘chronisch pijn’ of ontwenningsverschijnselen en maken het nog effectiever!

Kratomextracten zijn in vele types en soorten verkrijgbaar. Elk type kratomextract heeft een specifieke hoeveelheid aan kracht. Veel van de extracten die op de markt zijn worden verkocht als 15X of 25X, of soms zelfs meer. In de meeste gevallen is het niet duidelijk waar dit naar verwijst. Het zou kunnen dat dit duidt op het feit dat het extract 15X of 25X sterker is dan hetzelfde gewicht in blad. Het zou ook kunnen dat ze willen zeggen dat er 15kg of 25kg aan blad voor nodig is om 1kg van het extract te maken. Hoe dan ook, het is zeer verwarrend en volkomen onduidelijk. De laatste jaren hebben we gekeken naar inconsequenties binnen de kratombranche. Er zijn geen echte richtlijnen of meeteenheden die bepalen wat voor kratom je precies koopt. Door het meten van de hoeveelheid mitragynine in kratom, kunnen we een meetsysteem voor sterkte & kwaliteit bepalen. Omdat mitragynine de meest veelvuldig voorkomende alkaloïde is die in alle soorten kratom wordt gevonden is deze stof verantwoordelijk voor de meeste van de effecten.

Op ethanol gebaseerde kratomextracten

Een van de meest voorkomende kratomextracten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, zijn op ethanol gebaseerde extracten. Op ethanol gebaseerde extracten worden meestal volgens onderstaande procedure verkregen:

-Gemalen kratombladeren worden urenlang in ethanol geweekt.
-De vloeistof wordt vervolgens gezeefd.
-De ethanol verdampt helemaal.
-Het bruinkleurige materiaal (rijker en geconcentreerder aan werkzame alkaloïden dan alleen maar het blad) blijft over als residu.

De kracht van het op ethanol gebaseerde extract wordt bepaald als ‘X’ (d.w.z.. 5X, 20X)

In de meeste gevallen is het niet duidelijk waar dit naar verwijst. Het zou kunnen dat ze proberen duidelijk te maken dat het extract 15X or 25X sterker is dan hetzelfde gewicht in blad. Het zou ook kunnen dat ze proberen te zeggen dat er 15kg of 25kg aan puur blad voor nodig is om 1kg van het extract te maken. Het is hoe dan ook zeer verwarrend en onduidelijk. Meestal vind je concentraties van niet meer dan 3% tot 6% mitragynine in deze extracten als ze daar op worden getest.

Kratomhars

Kratomhars wordt gemaakt door verse bladeren urenlang te koken in grote hoeveelheden water tot dit uiteindelijk allemaal verdampt en er slechts een dikke harsachtige teersubstantie achterblijft.

Interessant hier is dat de belangrijkste werkzame alkaloïde mitragynine niet oplosbaar is in water en dit betekent dus dat er niet veel Mitragynine in het extract zit. Het gewichtsprocent hars is dus zelfs niet heel sterk vergeleken met gewone extracten van droog poeder. De effecten worden veroorzaakt door toegenomen gebruikte hoeveelheden omdat het makkelijk is op te lossen in heet water waardoor er dus mitragynine wordt afgegeven, plus de aanvullende effecten door de combinatie van andere alkaloïden.

Kratomtinctuur

Kratomtinctuur wordt gemaakt door het verdunnen van een op mitragynine-gebaseerd extract in ethanol of alcohol. Het wordt voor diverse zaken gebruikt (bijv. tropisch gebruik).

Mits kwalitatief gefabriceerd kan kratomtinctuur leiden tot uitermate doeltreffende en rustgevende effecten.

Verrijkt kratom

Verrijkt kratom wordt gemaakt door een vooraf bepaalde hoeveel extract te nemen en deze op te lossen in ethanol tot het helemaal is opgenomen. De vooraf bepaalde hoeveelheid van blad in poedervorm wordt aan de oplossing met het extract toegevoegd tot het helemaal is vermengd en doordrenkt met de oplossing. Zodra dit is gebeurd zal het product langzaam verdampen en opdrogen tot er geen ethanol meer over is en het extract helemaal is vermengd met het bladmengsel. Het resultaat is een buitengewoon rijk en krachtig extract van de kratom.

Voordelen:

Het grootste voordeel is dat het vergelijkbaar is met een Full-Spectrum extract. Dit is meestal eenvoudige hoeveelheid om te consumeren en kan zeer nauwkeurig worden gedoseerd.

Kratom dosering

Het is vaak lastig om een correcte dosering te verkrijgen. En omdat er geen reguleringsvoorschriften bestaan, betekent dit dat de kwaliteit en sterkte van veel kratomproducten op de markt grotendeels onbekend en niet gedocumenteerd zijn. Geen goed nieuws voor degenen die graag willen profiteren van de gezondheidsvoordelen en op zoek zijn naar de juiste dosering voor een bepaald kratomproduct.

Tabellen op het internet laten zien hoeveel de gemiddelde kwaliteit (hoeveel procent mitragynine per volume) van gewoon blad er over het algemeen wordt gebruikt door mensen voor de diverse redenen die zijn beschreven. Het verklaart ook hoeveel dit ongeveer is in mg aan zuivere mitragynine. Je kunt de voordelen zien van het gebruik van een Full-Spectrum Alkaloïde extract als Mitra-4 of iets dat nog zuiverder is zoals Mitra-7. Het is deel van nauwkeurigheid van een dosering en een zuivere samenstelling en wordt biologisch veel beter geabsorbeerd en zorgt voor veel langere en schonere effecten.

Meer info

Heeft u nog vragen over het gebruik van kratom? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u heel graag verder.