Vitamines en mineralen

Vitaminen en mineralen

De combinatie van vitaminen en mineralen is een bekend fenomeen. Toch zijn er maar weinig mensen die precies weten wat vitaminen en mineralen te bieden hebben. In het kort: ze dragen bij aan de gezondheid en de juiste werking van het menselijk lichaam.

Dan dient u alleen wel de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. En dat gaat nog weleens mis. Supplementen zijn een uitstekende manier om extra vitaminen en mineralen in te nemen, en wij raden de supplementen van Together aan – vanwege de kwaliteit.

Hieronder zullen wij eerst beschrijven wat vitaminen en mineralen precies zijn. Vervolgens zullen we het verband tussen voeding en vitaminen en mineralen bespreken, en wat supplementen daaraan kunnen toevoegen. En daarna sommen we de verschillende lichamelijke klachten en/of processen op waarbij vitaminen en mineralen een belangrijke rol kunnen spelen. Zo kunt u op eigen houtje precies zien welk supplement van Together voor u de beste keuze is. Wel zo handig.

Together Vitamins and minerals

Micronutriënten

Vitaminen en mineralen worden ook wel micronutriënten genoemd. Dit houdt in dat u er kleine beetjes van nodig heeft om uw lichaam te onderhouden. Minder dan één gram per dag, om precies te zijn. Zoals gezegd zijn deze kleine beetjes van groot belang voor het menselijk gestel. Vitaminen en mineralen zorgen voor een natuurlijke balans.

Enkele voorbeelden van processen waarbij ze van belang zijn: het immuunsysteem, de productie van bloedcellen, het onderhoud van het maagdarmstelsel en de groei van huid, haar en nagels. Kortom: een heleboel, en nogal gevarieerd.

Voeding en supplementen

Hoewel kleine beetjes vitaminen en mineralen dus genoeg zijn, is een tekort dan wel weer meteen een groot probleem. De bekendste en meest logische wijze waarop deze hoeveelheid op peil wordt gehouden, is voeding. Wie gezonde en gevarieerde maaltijden voor zichzelf bereidt, kan al veel vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Maar lang niet iedereen heeft daar tijd of energie voor, en hoewel supplementen nooit een vervanging van voeding mogen zijn, kunnen ze wel als waardevolle toevoeging functioneren.

Verschillende soorten vitaminen en mineralen

Er is vitamine A, vitamine B12, vitamine K. Er zijn de mineralen calcium, natrium en magnesium. En ga zo maar door. U hoeft niet alle soorten uit uw hoofd te kennen, maar het is goed om te weten dat iedere vitamine en elk mineraal een eigen functie heeft.

Zoals gezegd hebben wij een lijst samengesteld van kwaaltjes en lichamelijke processen. Voor elk onderdeel zijn namelijk andere vitaminen en mineralen nodig – en dus andere supplementen van Together. Mocht u er zelf niet uitkomen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Vermoeidheid

Wanneer u vaak moe bent, werkt uw lichaam niet naar behoren. Het gaat hier om algemene lichamelijke processen, en deze kunnen het best worden ondersteund met Vitamin B12. Ook de supplementen B Complex, Gentle Iron, Ashwagandha en Coenzyme Q10 zijn in dit geval een aanrader.

Stress

Wie last heeft van stress en overspannen dreigt te raken, kan op verschillende manieren bij Together terecht. De belangrijkste aanrader is het supplement Stress Aid. Maar er zijn meer mogelijkheden. Ook B Complex, Ashwagandha en Magnesium spelen een nuttige rol in het bestrijden van stress.

Immuunsysteem

Dat het immuunsysteem belangrijk is, spreekt voor zich. Hierbij kunnen Vitamin C en Vitamin D3 in het bijzonder helpen. Daarnaast zijn de supplementen Immune, Multibiotic en Zinc van Together geschikt. Deze producten dragen bij aan een immuunsysteem dat in balans is, precies wat u nodig heeft.

Haar, huid en nagels

Uiteraard groeien haar, huid en nagels vanzelf. Toch kan een supplement dit proces verbeteren. Hiervoor heeft Together bijvoorbeeld het product Beautiful op de markt gebracht – de naam zegt het al. Daarnaast zijn Omega 3, Vitamin D3 en Coenzyme Q10 waardevol in dit verband.

Botten

Als we een lijstje zouden moeten maken van redenen waarom de verzorging van uw botten belangrijk is, kunnen we eeuwig doorgaan. Uw botten zijn de basis van uw lichaam. Gelukkig heeft Together juist daarom een verscheidenheid aan nuttige producten gemaakt. Bone Aid is hierbij het meest in het oog springende supplement. Daarnaast is er Magnesium, Zinc, Omega 3, Calcium (uiteraard), Vitamin D3 en Vitamin K2.

Gewrichten

Er zijn ontzettend veel mensen die last hebben van hun gewrichten. Ervaringsdeskundigen weten hoe vervelend dit kan zijn. Ook hierbij kunnen supplementen u van dienst zijn. Vanzelfsprekend is geen enkel supplement een wondermiddel, maar ze kunnen het natuurlijke onderhoud van uw gewrichten wel een boost geven. Hiervoor zijn twee supplementen het meest geschikt: Joint Aid en Curcumin Complex.

Maagdarmstelsel

Het maagdarmstelsel, of het maagdarmkanaal, is er om voeding te verwerken. Dit stelsel kan gevoelig zijn voor infecties en andersoortige klachten. Daarom heeft Together Multibiotic verzonnen. Dit supplement is gemaakt om uw maagdarmstelsel zo goed mogelijk te laten functioneren. Wederom: geen wondermiddel, maar wel een toevoeging aan wat uw lichaam zelf al kan.

Ogen/zicht

Mensen die nog nooit klachten met betrekking tot hun zicht hebben gehad, nemen hun ogen voor lief. Wie wél ooit last heeft gehad, weet hoe ontzettend vervelend dat kan zijn. Ook hiervoor heeft Together een supplement ontworpen. Eye Defence is de toepasselijke naam.

Aanmaken van bloedcellen

Ieder menselijk lichaam maakt automatisch bloedcellen aan. Dat moet ook wel, want u heeft ze hard nodig. Toch bestaan er tussen mensen grote verschillen in de kwaliteit van dit proces. Het supplement Gentle Iron is gemaakt om dit proces voor iedereen te versterken.

Ontstekingen

Er is weinig zo pijnlijk als een ontsteking. En wie er last van heeft, wil er zo snel mogelijk vanaf. Zoals bij alle lichamelijke processen doet de natuur al een heleboel vanzelf. Maar soms is dat niet genoeg. Daarom heeft Together voor de behandeling van ontstekingen drie supplementen in de aanbieding die iets aan dit proces kunnen toevoegen: Joint Aid, Curcumin Complex en Ashwagandha.

Vraag ons om advies

Al deze informatie kan enigszins overdonderend zijn. Daar zijn wij ons van bewust. Mocht u met een specifiek lichamelijk of geestelijk probleem zitten, dan kunt u ook contact met ons opnemen. We kunnen samen met u beoordelen welke supplementen van Together voor uw situatie het meest geschikt zijn. Zo weet u zeker dat u de juiste aankoop doet.