HHC olie

In de afgelopen jaren is er ontzettend veel onderzoek gedaan naar de actieve stoffen (cannabinoïden) in cannabis. Het is dus geen verrassing dat er aan het eind van het jaar 2021 een nieuwe cannabinoïde op de cannabismarkt is geïntroduceerd. De naam van deze cannabinoïde is HHC.

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

HHC olie is de legale versie van THC olie

Cannabisexperts verwachten dat HHC – ook wel de legale vorm van THC genoemd – binnen korte tijd zeer populair zal worden.

Laten we eens kijken naar wat deze nieuwe soort cannabisolie allemaal te bieden heeft.

Wat is HHC?

HHC is de afkorting van ‘Hexahydrocannabinol’. HHC werd in de jaren 40 van de vorige eeuw ontdekt door de Amerikaanse chemicus Roger Adams.

Hexahydrocannabinol (HHC) is een afgeleid product van THC. Het is een cannabinoïde die van nature voorkomt in de zaden en pollen (stuifmeel) van hennep.

HHC kan ook synthetisch worden geproduceerd door middel van een scheikundig proces met cannabisextracten.

HHC olie

Het meest geproduceerde HHC product is op dit moment HHC olie. HHC olie is gemakkelijk te gebruiken. Druppels onder de tong aanbrengen of mengen in voedsel of drinken. HHC olie is vaak vermengd met hennepzaadolie.

Men verwacht dat wanneer de vraag naar HHC producten toeneemt, er ook andere variaties van HHC op de cannabismarkt zullen komen.

Hieronder vindt u een overzicht.

Voorgedraaide HHC-joint: gerold door een deskundige, prettige manier om HHC te roken.

HHC-vape: destillaat van HHC gecombineerd met terpenen. Niet alleen een vapepatroon maar ook een 510-draadkoppeling voor de verbinding met batterij.

HHC-bloemen: CBD-bloem met destillaat van HHC. Kan worden gerookt.

HHC-gummies: HHC-snoepjes die naar fruit smaken. Lekker en simpel.

Door de milde psychoactieve effecten is de populariteit van HHC met een inhaalslag bezig. HHC is namelijk milder dan THC en krachtiger dan CBD. Met andere woorden: het is ideaal voor bijna iedere gelegenheid.

Effecten van HHC

HHC bevat geen THC. De effecten die HHC veroorzaakt zijn echter wel vergelijkbaar met die van THC.

Het grootste verschil is dat HHC een milder effect heeft dan THC. Gebruikers ervaren dat HHC circa 70-80% minder krachtig is dan THC.

Sommige mensen beweren dat ze bij het gebruik van THC dezelfde effecten ervaren als bij THC, namelijk:

-Het beheersen van chronische pijn
-Het verminderen van ontstekingen
-Kan een diepere slaap bevorderen
-Kan misselijkheid of braken verlichten
-Angst verlichten (bij een lage dosering)

HHC olie kopenDosering HHC

Begin altijd met een lage dosering. Ervaar hoe uw lichaam reageert op de HHC en verhoog dan met kleine stapjes.

Lage dosering: 5-10 mg per inname
Gemiddelde dosering: 10-30 mg per inname
Hoge dosering: 30-60+ mg per inname

Begin met een lage dosis, of misschien zelfs met een microdosis (2 mg). Ter info: 1 druppel van een 5% HHC olie bevat 2 mg HHC.

Bouw de lage dosis dagelijks op totdat u de dosis heeft gevonden die bij u past.

Bijwerkingen HHC

Het innemen van HHC kan, net als bij elke andere psychoactieve stof, zorgen voor bijwerkingen.

De mentale en fysieke reactie die HHC teweegbrengt kan enkele uren duren.

De bijwerkingen van HHC zijn onder meer een droge mond en lichte hoofdpijn. Maar ieder mens is anders en dus zal ook het effect anders zijn, afhankelijk van de dosering.

Wat is verschil tussen HHC en andere cannabinoïden?

HHC heeft een zeer sterke binding met CB1- en CB2-receptoren. HHC producten zijn revolutionair dankzij de rol die ze spelen in biologische beschikbaarheid. Biologische beschikbaarheid is de mate waarin het lichaam een bepaalde stof opneemt.

HHC bindt zich op efficiënte wijze aan de cannabinoïde receptoren in het lichaam waardoor er een sterke reactie ontstaat.

Andere cannabinoïden zoals CBD, CBG en CBN binden zich ook aan de CB-receptoren, maar sommige binden net even iets beter en zijn net een beetje sterker.

Is HHC legaal?

Ja, HHC is legaal. HHC is niet alleen een cannabinoïde die van nature voorkomt in hennep, maar ook is het geen THC-soort zoals andere cannabinoïden. Dit betekent dat HHC olie, gummies en edibles, volkomen legaal zijn volgens Europese wetgeving en dit naar alle waarschijnlijkheid ook zullen blijven in de toekomst.

Is HHC veilig?

Door de populariteit van HHC zijn er al veel mensen die het dagelijks gebruiken. Er zijn momenteel geen meldingen van significante negatieve effecten. Voorlopige gegevens suggereren dat HHC een vergelijkbaar veiligheidsprofiel heeft als THC.

Waar kan ik HHC olie kopen?

HHC is een opkomende cannabinoïde en nieuwe HHC producten komen dus steeds meer beschikbaar. Van HHC vape patronen tot HHC wegwerp vapes, het is nu allemaal verkrijgbaar. HHC is al snel bezig om tot een populaire productcategorie uit te groeien.